Een paradijsje in Andalusië

 

De woning ligt (2,5 km) nabij Sierras Tejeda Almijara and Alhama. Dit zijn prachtige natuurparken van zo'n 41.000 hectares, met een grote verscheidenheid aan wandel- en fietspaden. De entrees zijn echter niet altijd goed te vinden en het is dus goed om thuis al voor te bereiden. Denk aan goede wandelschoenen, een stok, een kaart. In de woning liggen enige boeken en kaarten van de wandelgebieden. De moeite waard zo’n 40 minuten vanaf de woning is Sendero El Saltillo. De wandeling start vanuit Canillas de Aceituno heeft een spectaculaire hangbrug van 50 meter. De route is vergelijkbaar met Caminito del Rey. Vele paden zijn wel voor de beoefende wandelaar en wie sluiproutes durft te nemen langs rotsen naar beneden komt op prachtige strandjes.

 

Achter de woning ligt in de verte de Maroma berg en kan met een gids worden bewandeld.

 

Een auto is een must en je moet ook goed ter been zijn, maar ben je actief dan zijn er volop uitdagingen. Wandelen, fietsen (met E-bikes), bezoek aan authentieke dorpjes met kleinschalig (local) restaurantjes. Ben je geen ervaren fietser? Dan zijn de fiets- en wandelpaden langs de kusten bij Torre del Mar richting Malaga een optie.Stranden aan de costa del Sol

De stranden met helder blauwe zeeën (Nerja, Torre del Mar, Rincon de la Victoria, Torrox en Maro) zijn een stuk rustiger dan het bekendere Marbella aan de westzijde van Malaga. Er heerst een ontspannen sfeer. 

Burriana is het meest bekend. Het strand behoort tot een van de beste stranden van Spanje. Het centrum is autovrij en biedt gezellige terrasjes. Hier bevinden zich watersport activiteiten, zoals Jet Ski, bananenboot, Parasailing, maar ook Torre del Mar (12 km vanaf de woning) biedt steeds meer watersport activiteiten aan.

Wil je naast luieren bij het zwembad actief zijn dan is een auto een must in dit prachtige maar zeer grote gebied.


Dorpjes en steden
Malaga is een prachtige stad gelegen aan het strand en slechts 2,5 tot 3 uur vliegen. Heerlijk langs de kustlijn fietsen, onderweg tapas eten, genieten van strandjes en de zon. Vanaf Torre del Mar (30 minuten) en Malaga (60 min) zijn er bus of treinverbindingen naar andere prachtige steden zoals Sevilla (3 uur) Granada (1,5 uur) en Cordoba (2 uur)Wijzelf hebben vanaf Sevilla de trein genomen naar Cordoba en vervolgens naar Malaga. Zeer goed geregeld. Een andere goede optie is om naar Madrid te vliegen, vervolgens de trein te nemen (3 uur) en Malaga en andere steden te bezoeken. Vergeet onze casa niet en huur een auto om door een authentiek Spanje te toeren en bezoek witte dorpjes met adembenemende vergezichten en historische plekjes zoals Archez, Arenas, Canillas de Albaida, Corumbela, Sayalonga, Torrox, Competa en Frigiliana en meer..